Militarii americani luptă cu nepăsarea românească. Au strâns sute de saci de gunoi din Parcul Tăbăcăriei

Data publicării:
militari

Ideea de a ecologiza parcul Tăbăcăriei a avut-o un soldat în vârstă de doar 19 ani, sosit în România acum trei luni, pentru a participa la un exerciţiu militar. I s-au altăurat 24 de camarazi.

„M-am plimbat în parc, într-un weekend, şi am văzut multe gunoaie. Este un parc foarte frumos şi m-am gândit că ar fi o idee foarte bună să strângem tot gunoiul şi să-l facem, astfel să arate şi mai bine”, spune Tom Glynn, puşcaş marin, US Marines.

Am venit aici să ajutăm comunitatea, că curăţăm parcul, să dezvoltăm o relaţie bună cu românii de aici”, declară sg. Bennet Holiday, US Marines.

Din păcate, singurii români care s-au alăturat acţiunii militarilor americani au fost câţiva angajaţi ai regiei de apă din judeţul Constanţa.

„E puţin sensibilă faza asta că, pe undeva, un pic ne umileşte. Dar, totuşi e bine că - vedem partea plină a paharului - colaborăm, ne mai cunoaştem”, a spus unul dintre angajați.

„Vin americanii şi ne fac curat nouă... mi se pare ruşinos”, a spus un localnic.

Puşcaşii marini au strâns peste 500 de saci cu deşeuri. Cu ajutorul unor hidrobiciclete, au adunat inclusiv gunoaiele care pluteau pe lac.

Militarii americani au venit în baza Mihail Kogălniceanu în 2007 şi au avut mai multe acţiuni caritabile. Au renovat o clinică a Spitalului Judeţean Constanţa, o grădiniţă dintr-o comună. Şi curăţenia pe plaje a devenit o tradiţie anuală pentru militarii americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri