Nostalgie. Zeci de proprietari de Lada și-au dat întâlnire în Finlanda

Data publicării:
27022013 20lada-51914

Chiar dacă se mândresc cu nume de piloți care au făcut istorie în Formula 1 și în campionatul mondial de raliu, finlandezii rămân fideli mașinilor vechi. Membrii fan-clubului Lada s-au întâlnit la 160 de kilometri de capitala Helsinki pentru a discuta despre pasiunea lor comună.

„Am cumpărat prima mașină Lada în urmă cu zece ani, pur și simplu fiindcă avea nevoie de o mașină să mă deplasez dintr-un loc în altul. După câteva luni a fost o primă întâlnire a membrilor fan-clubului, iar atât mie, cât și soției mele ne-a plăcut”, a spus Jarno Pajari, președinte fan-club Lada Finlanda.

În Finlanda, importurile de mașini Lada au fost sistate anul trecut, însă pentru unii, pasiunea pentru mașina care a făcut istorie în anii `70-`80 a rămas neschimbată.

O mașină Lada bine întreținută poate fi vândută cu 2.000 de euro, însă finlandezii cu greu renunţă la bătrânul automobil. Fan-cluburi asemănătoare celui din Finlanda există pe întreg teritoriul Europei, însă cele mai importante sunt în Rusia, Estonia și Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri