Pensiunea din conac. Clădirea veche de 200 de ani, renovată și introdusă în circuitul turistic

Data publicării:
conac

Un conac lăsat în paragină ani de zile şi-a recăpătat frumuseţea de odinioară după ce a fost restaurat de doi craioveni care l-au introdus în circuitul turistic. Conacul lui Maldăr, aflat în apropiere de Horezu, a fost construit în urmă cu 200 de ani şi renovat cu aproape 900.000 de euro. Acum a devenit una dintre cele mai frumoase pensiuni din țară.

Numele conacului vine de la Tudor Maldăr, unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazu. Legenda spune că, ajuns în mâinile tătarilor în urma unei bătălii, a cucerit inima frumoasei fiice a hanului tătar.

Cei doi îndrăgostiți s-au refugiat apoi înapoi în Oltenia, într-o casă aflată foarte aproape de moşie.

Conacul lui Maldăr a fost construit în urmă cu 200 de ani, iar in perioada interbelică a fost reședința boierului Pleșoianu. În perioada comunistă a găzduit un spital, iar acum este una dintre cele mai frumoase pensiuni din Oltenia.

Daniel Vasilescu este craiovenul care in urmă cu aproape 10 ani a cumpărat conacul lui Maldăr. A muncit mult şi a investit aproape 900.000 de euro în renovarea clădirii, dar a transformat proprietatea care se întinde pe 6 hectare într-un paradis rural.

Până a primi autorizația de construcție și a obține fondurile europene. Noi ne-am amenajat în conac un grup sanitar, două camere, am refacut două sobe și, pe toată perioada asta până să ne apucăm, chiar locuiam pe sfârșit de săptămână acolo și ne făceam planuri și vise”, spune Daniel Vasilescu.

Fostul conac a devenit acum o pensiune de patru stele, căutată de turisti din toată ţara.

Vizitatorii au la dispoziţie 15 camere, iar pensiunea, deşi păstrează aerul unui conac, nu duce lipsă nici de facilităţi moderne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri