Pretoria, centru cultural. Zborul este foarte lung, dar destinația merită cu prisosință

Data publicării:
copii pretoria digi

Cândva, Pretoria era asociată cu apartheidul, ignorarea drepturilor majorității de culoare de către minoritatea albă în Africa de Sud. Oraşul este astăzi un centru cultural cu multe teatre şi muzee. Dacă rezistăm unui zbor cu o durată de 20-25 de ore, care ne va costa minim 655 de euro, putem vizita monumentul Voortrekker, o structură de granit ridicată în memoria pionierilor care au fondat ţara.

La fel, merită văzut complexul clădirilor guvernului, Union Building, care găzduieşte ministerele Africii de Sud şi biroul preşedintelui ţării. Aici şi-a ţinut discursul inaugural în 1994 Nelson Mandela, primul preşedinte al ţării ales în mod democratic. Și tot aici trăiesc doi câștigători ai Nobelului pentru pace, faimosul Nelson Mandela și arhiepiscopul Desmond Tutu, pe aceeași stradă.

Pretoria este una dintre cele trei capitale ale Africii de Sud, alături de Cape Town si Bloemfontein. Dar drumul spre Pretoria trece prin Johannesburg, orașul în care ajung cele mai multe zboruri dinspre Europa. De la aeroport există tren de mare viteză spre Pretoria, costul unui bilet este de 11 euro.

Ajunşi aici, putem alege dintre oferte de cazare variate: de exemplu, preţul unei nopţi la un hotel de 4 stele variază de la 50 până la 130 de euro. E bine să alegem cu grijă perioada vizitei în Pretoria: aici, anotimpurile sunt invers faţă de Europa. Cea mai caldă perioadă este noiembrie-februarie, cu temperaturi in jur de 30 de grade, iar cel mai frig, în perioada iunie-iulie. E drept, nici atunci temperatura în timpul zilei nu coboară sub 20 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri