Secretul celei mai bune mozzarella: bivolițele ascultă jazz şi primesc masaj

Data publicării:
masaj bivolite

În mod tradiţional, mozzarella se face din lapte de bivoliţă. Este regula de la care fermierul italian, fost bancher, nu se abate: ferma sa ecologică, din sudul italiei, adăposteşte 500 de bivoliţe. Ele dau cel mai bun lapte, susţine femierul, pentru că sunt nişte animale relaxate. Muzica jazz sau clasică se aude în difuzoare, masajul şi duşurile cu vapori de apă fac parte din tratamentul VIP, iar animalele decid singure chiar şi momentul în care vor fi mulse.

„Spre deosebire de alte ferme, aici animalele sunt independente. Merg spre mulgătoare când vor, când simt instinctiv că este momentul. Au mai multe zone de relaxare şi cu muzică. Muzica le ajută să producă mai mult lapte, pentru că nu sunt stresate”, a explicat Valentina Michelucci, îngrijitor.

Ferma produce zilnic 300 de kilograme de mozzarella, puţin în comparaţie cu o fermă obişnuită.

Este una dintre cele mai bune mozzarella, graţie laptelui produs de aceste animale. Brânza este întotdeauna proaspătă. Iar uneori este greu să o mai găseşti, se dă precum pâinea caldă. De aceea trebuie să faci o comandă în avans”, a afirmat Anna Orzanna, clientă.

Ferma este vizitată şi de gurmanzii străini, aflaţi în excursie în Italia. În luna august, nu mai puţin de 45.000 de turişti, italieni şi străini, au făcut un tur al acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri