TURIST ACASĂ. Vacanță la schi în Arieșeni

Data publicării:
schi-1

Staţiunea Arieşeni îi atrage pe cei pasionați de schi și de săniuș timp de patru sau chiar cinci luni pe an, din decembrie până în aprilie. Aici ei au la dispozitie trei pârtii pentru schi. Cea mai folosită este pârtia Vârtop, care are un kilometru lungime, o diferenţă de altitudine de 200 de metri şi un grad de dificultate mediu. Pârtia este dotată cu teleschi, instalație nocturnă şi de întreţinere a zăpezii. Şi nu e nevoie să căraţi echipamentul de acasă. La Arieşeni îl puteţi închiria.

De exemplu, săniuţa se închiriază cu 10 lei pe zi, schiurile cu 20 de lei, iar urcarea cu teleschiul costă 5 lei pentru adulti şi 3 lei pentru copii.

Pe pârtia Vârtop, vinerea şi sâmbăta noaptea funcţionează şi nocturna. Cei care vor să se dea cu sania fără să fie atenţi la schiori au la dispoziţie o pârtie specială, ceva mai mică.

Întreaga zonă este plină de atracții turistice. Un loc care nu trebuie ratat este Gheţarul de la Scărişoara, fenomen carstic unic în România, aflat la numai 15 kilometri de staţiune. Alte repere importante în zonă sunt Peştera Porţile Bihorului, Groapa Ruginoasă, Peştera Urşilor sau Casa memorială „Avram Iancu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri