Vestigii romane expuse la Cetatea Alba Carolina, într-un nou muzeu unic în țară

Data publicării:
castru roman alba carolina - captura

Muzeul a fost ridicat pe locul unde au fost descoperite urmele comandamentului castrului roman Apulum. Situl Principia a fost transformat apoi într-un muzeu unic în ţară şi a devenit în scurt timp după inaugurare unul din cele mai vizitate obiective din Cetatea Alba Carolina. Turiştii sunt pur şi simplu extaziaţi.

Un turist român spune că „este extraordinară refacere lui, depăşeşte orice imaginaţie”, în timp ce o vizitatoare din Marea Britanie este încântată de muzeu „pentru că nu am am ştiut niciodată atâtea lucruri despre istoria romanilor”.

Încântarea copiilor este cu mult mai mare, mai ales că au ocazia să poarte şi uniforma romană. De exemplu, un băiat venit din Suedia, şi-a văzut visul cu ochii la Alba Carolina.

Biletele costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Cetatea a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, după planurile arhitectului italian Giovano Morando Visconti. Lucrările de restaurare începute în 2008 au fost terminate anul trecut şi au costat 67 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri