Sari la conținut

VIDEO. Buchete de flori oferite pe stradă

Deşi pentru mulţi este o zi liberă, într-un mic atelier din centrul vechi al Sibiului se lucrează de zor. Tinerele pregătesc buchete și aranjamente de Crăciun pentru clienții care vor deja să-și decoreze casele.

Oana și Adriana, cele două surori care și-au deschis o florărie acum un an, spun că au învăţat un lucru important - nu banii trebuie să fie motivația tinerilor care vor să se lanseze în afaceri.

Adriana Blahuianu, florist: „Pasiunea și plăcerea, da, contează foarte mult. Trebuie să știi de la început că există anumite sacrificii și trebuie să știi sigur dacă ești sau nu dispus să le faci. este vorba de timp, este vorba de energie și trebuie să fii implicat cu totul, ca să poți să treci peste anumite neajunsuri, care pot să apară pe parcurs”.

În 1 Decembrie, de Ziua Națională, atelierul celor două surori împlineşte un an. E sărbătoare, aşa că tinerele vor oferi două buchete de flori, la întâmplare, unor trecătoare. Nu aşteaptă nimic în schimb. Bucuria celor care primesc darul le e suficientă!

Oana Jurj, florist: „Ni se întâmplă de multe ori să facem livrări la domiciliu. Și suntem cumva puși în postura de a dărui flori, chiar dacă nu sunt din partea noastră. Și în 90% din cazuri se lasă cu lacrimi și cu emoții și cu "Vai, dar de unde a știut că e ziua mea, vai, dar cine mi le-a trimis, dar cum, că e plecat în străinătate" și... e frumos să dăruiești flori”.

Tinerele şi-au pus ambiţia ca, până la anul pe vremea asta, în fiecare săptămână să oprească pe stradă trecătoare ca să le dăruiască buchete de flori şi să le însenineze ziua. 

Pe aceeași temă