Sari la conținut

VIDEO. Un clip de promovare a Brașovului face senzație pe internet

„Acesta este Braşovul, unde inima îţi aparţine, pentru că uneori răsăritul nu apune, iar unele amintiri nu se şterg niciodată.”

Cele trei minute de poveste îmbinată cu imagini de la înălţime a făcut furori pe internet. Peste 150.000 de oameni au admirat, virtual, frumuseţile Braşovului.

Clipul a fost realizat de un tânăr braşovean care trăieşte de 15 ani în Dublin. Supărat că străinii ştiu doar despre Dracula, a vrut să le arate colegilor din ţara adoptivă că povestea Braşovului este complexă.

Daniel Păun, realizatorul clipului: Am pregătit proiectul încă din martie, când am început să caut un fond muzical pentru film şi am început în acelaşi timp să lucrez şi la script. Voiam să-i dau o poveste filmului în acelaşi timp.

Încurajat de reacţia deosebită din spaţiul virtual, Daniel a mai postat şi un al doilea filmuleţ, cu Braşovul văzut noaptea.

Daniel Păun: Proiectul este mai amplu şi conţine şi un website pe care voi include fotografii şi alte filme despre oraş, cât şi o secţiune întreagă cu Braşovul de altădată.

Specialiştii în turism spun că acest lucru aduce beneficii oraşului.

Ionuţ Gliga, director executiv Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului, Braşov: Turiştii pot vedea că există mult mai multe oportunităţi de petrecere a timpului liber. Cu siguranţă vom asista la un nou aflux de turişti mai ales din vestul Europei.

Braşovul fost vizitat în primele patru luni ale acestui an de peste 280.000 de turişti, cu aproape 20% mai mulţi decât anul trecut.

URMĂRIȚI ÎNTREAGA FILMARE DE SUS A BRAȘOVULUI AICI