Sari la conținut

Viteză şi adrenalină la Rally Sprint Oradea

Natalia este cea mai tânără participantă la categoria juniori a competiţiei de la Oradea. Deşi va putea să-şi ia permisul auto abia peste 7 ani, deţine deja două titluri de campionă naţională la categoria ei de vârstă. Este membru al Automobil Club Român şi poate conduce maşini doar în concursuri, însoţită de antrenorul ei.

„De la 9 ani am început, prima oară a început fratele meu, apoi am început și eu m-a învățat și tata și am avut și un antrenor. Mă simt foarte bine (la volan, n.r.), mă simt minunat!”, spune ea.

În concursul de îndemânare de la Oradea au luat startul 30 de piloţi din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Ei au avut de parcurs de câte cinci ori traseul lung de 500 de metri, plin de obstacole şi curbe, amenajat în parcarea unui centru comercial.

„Un pilot trebuie să abordeze virajele foarte strâns la viteze mai mari, cât mai puțin să piardă aderență, să aibă tot timpul aderența maximă”, spune Cristian Popa - pilot de raliu.

Este însă un sport costisitor. Pasionații investesc „de la 500-1000 de euro până la 50.000-60.000”, spune și Laszlo Pentec, pilot de raliu.

Participanţii au fost încurajaţi de pe margine de zeci de spectatori.

Concursul de îndemânare de la Oradea, organizat de ACR, a ajuns deja la cea de-a treia ediţie. Următoarea etapă va avea loc în luna mai.