Weekend de schi la munte. Pârtiile din Poiana Braşov şi Arieşeni au fost pline. Ce preţuri se practică

Data publicării:
schi

La Arieşeni, în judeţul Alba, pe cele două pârtii din staţiune stratul de omăt măsoară mai bune de jumătate de metru. În Poiana Braşov, tunurile de zăpadă au funcţionat neîncetat, iar omătul depăşeşte 30 de centimetri. Cei care nu au schiat s-au dat cu sania.

La Poiana Braşov, fie că s-au dat cu sania sau cu schiurile, sute de oameni au promis că revin pe pârtie şi weekendul viitor. Soarele a strălucit toată ziua, iar termometrele au indicat, la un moment dat, 4 grade celsius.

Şerban Cojocaru, instructor de schi, explică cu umor rolul său pe pârtie: „Zăpada este foarte bună, de cupă mondială, şi îi învăţăm pe oameni prima dată să fie în siguranţă. Că de asta se numeşte sportul ăsta schi, că te schilodeşte.

Cei care nu sunt pasionaţi de sporturile de iarnă au făcut fotografii ori s-au jucat cu zăpadă.

Cei care vor să se bucure de priveliştea masivului Postăvarul pot urca cu telegondola, unde preţurile nu sunt cu mult mai mari faţă de anul trecut. Un bilet pentru adulţi costă 20 de lei, iar pentru copii - 10 lei. Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 35 de lei, iar pentru copii - 17 lei.

De distracţie au avut parte şi turiştii care au fost la Arieşeni. Cele două pârtii din staţiunea din judeţul Alba au fost deschise oficial, iar stratul de zăpadă depăşeşte 60 de centimetri. Cei care nu au venit cu schiurile de acasă au putut închiria o pereche cu 25 de lei pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri