Sari la conținut

Meteo. Maximele vor scădea de la 20 la 2 grade Celsius de pe o zi pe alta

Ploile vor bate în retragere în orele următoare, dar temperaturile ridicate vor continua să topească zăpada de la munte, aşa că pericolul de inundaţii nu a trecut încă. Vremea se va încălzi și mai mult în următoarele zile, dar un nou val de frig va ajunge duminică în România, provocând diferențe semnificative de temperatură de la o zi la alta.

Ploaie ploi vant vremea meteo - Guliver Getty Images-1

Foto: Guliver / GettyImages

Astăzi va mai ploua slab în regiunile estice şi centrale şi mai puţin în rest. Noaptea, însă, vor reveni ploile în vest şi nord. Pe crestele montane vor cădea ninsori şi lapoviţă, iar vântul va sufla cu putere. Vremea va fi caldă peste tot, cu maxime între 9 grade în depresiuni şi 18 grade în Lunca Dunării.

De mâine, ploile se vor muta în regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării. Local, câţiva stropi vor mai apărea şi prin est. Temperaturile vor rămâne anormal de ridicate, vor ajunge până la 17 grade în fiecare zi, iar sâmbătă vor trece de 20 de grade în sudul ţării. La altitudini mari va predomina lapoviţa şi vântul îşi va face simţită prezenţa.

La munte, precipitaţiile vor mai apărea doar din loc în loc până în prag de weekend şi vor prefera masivele estice şi sudice. Vineri, acestea se vor înmulţi în Carpaţii Occidentali pentru ca sâmbătă, să plouă în mare parte a spaţiului montan. Doar pe creste, mai ales noaptea, vor fi şi fulgi de zăpadă.

De duminică, însă vremea se schimbă radical. În București, de exemplu, maximele nu vor mai depăși 2 grade. Aceasta, în condițiile în care sâmbătă sunt prognozate 20 de grade Celsius, potrivit Accuweather.

De altfel, între 18 și 20 martie, în toată țara se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. În unele cazuri, minimele vor coborî sub 0 grade.

Pe aceeași temă