Temperaturi la extreme, meteorologii anunță ploi și vijelii. Câte grade vor fi în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște

Data actualizării: Data publicării:
Femeie cu pelerină de ploaie și umbrelă pe vreme ploioasă
Meteorologii au extins avertizarea de furtuni. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Paștele vine cu vreme la extreme. Furtunile se mută în jumătatea de nord a țării unde vremea se va răci. În schimb, în zonele joase, temperaturile vor trece de 20 de grade. De duminică seară ploile se vor extinde în toată țara.

Meteorologul Mihai Timu a vorbit la Digi24 despre cum va fi vremea în noaptea de Înviere și când scăpăm de ploi.

"Vremea va fi destul de bună azi, în prima parte, dar în a doua parte vor fi averse și descărcări electrice în nord, ploi în est, dar ele se opresc seara. În noaptea de Înviere va fi vreme liniștită, fără ploi.

Estimăm ca la miezul nopții să avem peste 10 grade în mare parte a țării, doar în depresiuni vor fi 6 - 8 grade.

De dimineață însă încep ploile, întâi în sud, iar apoi se vor extinde duminica, în sudul, estul, sud-vestul și zone din centrul țării, unde vor fi averse și descărcări electrice. În unele zone vor fi peste 15 – 20 de litri pe metrul pătrat.

În nord-vest se așteaptă 21 de grade Celsius, în rest vor fi valori termice normale perioadei, adică 13 – 19 grade Celsius", a declarat Mihai Timu.

Meteorologul a precizat că luni și marți vremea va fi instabilă în aproape toate regiunile. Vor fi perioade cu averse, izolat cu descărcări electrice. În unele regiuni va fi grindină.

Vor fi temperaturi normale acestei perioadei, între 13 – 19 grade Celsius, iar noaptea vor fi 5 – 10 grade Celsius.

La munte e risc crescut de avalanșă, în Bucegi fiind chiar risc de nivelul 4, a spus meteorologul, care a recomandat să se evite urcarea la peste 1.800 de metri.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri