CTP, despre prioritățile anunțate de Orban: o dezvoltare a exprimării sintetice a cunoscutului politolog și filosof Gheorghe Hagi

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a critcat atât decizia USR de a nu intra la guvernare, pe care o consideră „inadmisibilă”, cât și prioritățile anunțate de premierul desemnat Ludovic Orban, despre care spune că sunt „vorbe de înălțat zmeul”.

Declarațiile vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că-l desemnează pentru funcția de premier pe președintele PNL, Ludovic Orban.

„Putea la fel de bine să-l desemneze dl Klaus Iohannis acum, să pronunțe numele lui Viktor Orban sau Victor Rebengiuc, tot aia era. Nu-mi vine în cap decât Shakespeare: vorbe, vorbe, vorbe. Asta am auzit acum. Practic nu se poate face nicio știre din asta. L-a anunțat pe Orban, însă nu înseamnă practic nimic, pentru că guvernul nu este cunoscut, iar sprijinirea lui în Parlament este extrem, extrem de problematică în clipa de față. Așa că este o non-știre ce am auzit acum”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a comentat și declarația președintelui privind alegeri anticipate.

„Klaus Iohannis a venit cu acest discurs – cât de bună este soluția alegerilor anticipate, după ce a insistat USR-PLUS cu alegerile anticipate și insistă în continuare. Și atunci Iohannis nu a vrut să piardă puncte pe această variantă, adică să și-o asume, să și-o atribuie complet USR și să câștige puncte electorale cu ideea asta pe care mulți oameni o agreează și ar fi bine să se întâmple, dacă s-ar putea repede și fără complicații. Însă Klaus Iohannis nu avea ideea asta a alegerilor anticipate, a început s-o pluseze acum pentru a nu lăsa singur pe segmentul acesta de capital electoral USR-PLUS.

Nu văd avantajul alegerilor anticipate, dimpotrivă, dacă acum pică guvernul Orban, mai vine o dată Orban, înțeleg, pică și aceea sau nu pică? Greu de crezut că o să pice, pentru că nu sunt partide care să aibă interesul alegerilor anticipate, în afară de USR-PLUS”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a criticat poziția USR-PLUS, care nu a dorit să intre la guvernare.

„Nu sunt de acord cu poziția USR-PLUS, este dezamăgitoare. Faptul că nu vor în continuare să intre la guvernare e nefiresc. E un partid tânăr, un partid care s-a ridicat pe voturile cetățenilor care au avut încredere în ei, iar acum se situează USR-PLUS sub încrederea pe care le-o acordă cetățenii. E pur și simplu o pălărie prea mare pentru ei această încredere. E inadmisibil să nu participe la guvernare împreună cu un partid – era să zic de dreapta, PNL. Da, într-adevăr, e o problemă. USR ce e? De dreapta, de stânga, de sus, de jos? Asta este problema, continuă să oscileze, nu se definește și are astfel de poziții care, după părerea mea, nu fac bine deloc, cum este fuga asta de guvernare”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre prioritățile anunțate de Ludovic Orban, pe care le numește „vorbe de înălțat zmeul”, în condițiile în care nu știe pe ce sprijin se bazează în Parlament.

„Ce a enunțat Ludovic Orban e o dezvoltare a exprimării sintetice a cunoscutului economist, politolog și filosof Gheorghe Hagi – ar fi bine să fie bine ca să nu fie rău, asta e tot. Trebuia să spună: vom începe prin a identifica găurile în care putem să ne rupem gâtul, lăsate de PSD în buget, în diverse agenții, care sunt înțesate de oameni PSD. Cum poți să aplici măsurile astea frumoase de care vorbește dl. Orban când întreg aparatul de stat este înțesat de diverse pile, relații, nepoate, amante, oameni din partid”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Partenerii noștri