Atentat plănuit în glumă. Judecătorii nu îl cred pe Beke Istvan

Data publicării:
MOTIVARE BEKE

În faţa instanţei, Beke Istvan a susţinut că, atunci când a fost interceptat discutând despre organizarea atentatului, de fapt glumea la o întâlnire cu prietenii. Magistraţii nu l-au crezut.

"Caracterul serios al planului rezultă din complexitatea acestuia, prevederea amănunțită a acțiunilor planificate, folosirea unui limbaj codificat (...) și rezultatele perchezițiilor domiciliare, când au fost identificate și ridicate dispozitive pirotehnice și electronice", se arată în Motivarea instanţei.

În acelaşi timp, instanţa se arată îngrijorată că planul terorist de la Târgu Secuiesc urma tragicelor evenimente de la Paris.

"Infracțiunile de natura celor pentru care există probe în speță afectează viața pașnică și siguranța cetățenilor, creând un puternic impact psihologic asupra acestora, mai ales în actualul context european, marcat nu de mult timp de tragicele atentate teroriste de la Paris, Franța. Se poată lua una din măsurile preventive indiferent dacă acuzatul recunoaşte sau nu săvârşirea faptelor pentru care este judecat, dacă are sau nu antecedente penale", se arată în Motivarea instanţei.

În motivare, judecătorii explică şi ce intenţionau să obţină membrii grupării care a planificat atentatul.

"Scopul era realizarea dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat într-o anumită zonă a României", se arată în Motivarea instanţei.

Avocaţii lui Beke Istvan au contestat mandatul de arestare preventivă şi urmează ca instanţa să fixeze un termen de judecată.

Reporter: Gerhald Ernst

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri