Drumul de gunoaie

Data publicării:
DRUM GUNOAIE

De-a lungul Drumului Naţional 1, între Braşov şi Bucureşti majoritatea parcărilor sunt mai degrabă un motiv de repulsie pentru şoferi, decât un loc de relaxare şi odihnă. Gunoaiele şi mirosul insuportabil îi deranjează atât pe şoferi, cât şi pe oamenii care lucrează în zonă.

"Ca un dezastru", spune un localnic.

"E în continuare plin de gunoaie", spune alt trecător.

"Mizeria, turiştii care opresc aici în zonă, se opresc, aruncă gunoaiele, vecinii vin şi le aruncă", spune alt trecător.

Fie că vorbim despre Azuga, Sinaia, sau Comarnic, parcările de pe marginea drumului se diferenţiază doar prin cantitatea de gunoi aruncat pe jos.

"La ieşire din Comarnic, pe maulul râului Prahova, parcarea poate fi uşor confundată cu o groapă de gunoi şi nici în Sinaia situaţia nu pare să fie cu mult diferită, ba mai mult, aici sunt gunoaie chiar şi în pădure. Mergând mai departe pe DN1, între Azuga şi Predeal, găsim o nouă parcare, dar cu aceleaşi probleme. Iar mirosul este insuportabil", Mirela Palcu - reporter Digi24 Braşov. 

După apariţia echipei de filmare, la scurt timp, în parcarea de la intrarea în Sinaia, a apărut şi o echipă de muncitori care a fost trimisă să cureţe zona.

Primarii oraşelor spun că marginea drumurilor naţionale ar trebui curăţate de către compania naţională de drumuri. Dar totuşi, în centrul oraşelor, dacă se află de-a lungul drumurilor, curăţenia o face firma angajată de consiliul local. Autorităţile se plâng însă că sancţiunile sunt greu de dat.

"Am mai dat. Am mai dat amenzi dar n-am dat pt DN pentru că nu poţi să prinzi pe nimeni. Ar trebui montate nişte camere exact în zonele sensibile pentru a-i putea depista", Mircea Cocă - viceprimarul oraşului Comarnic.

O ordonanţă a Guvernului impune amenzi de până la 4.000 de lei.

Două amenzi în 2015
"Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a aplicat în anul 2015 două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 90.000 de lei, pentru abandonări de deşeuri din construcţii şi demolări, pe DN1 - zona Nistoreşti. (...) Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a dispus în sarcina administratorului drumului naţional, prin structura teritorială, măsuri de colectare a deşeurilor abandonate în parcări şi transportarea acestora la un operator economic autorizat din punct de vedere al protecţiei mediului", se arată în răspunsul Gărzii de Mediu Prahova, la solicitarea Digi24.

Până în acest moment Compania Naţională de Drumuri nu şi-a exprimat vreun punct de vedere referitor la acest subiect.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alex Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri