Sari la conținut

Examen pentru clasa pregătitoare

Sute de părinți vor să își înscrie copiii în clasele cu predare în limba germană. Oamenii sunt convinși că, astfel, micuții vor avea o șansă în plus în viitor.

"Avem o experiență cu fiica cea mare, care a terminat școala în limba germană și și acum studiază în Germania", spune un părinte.

"E bine să știe o limbă străină. E bine. Și mici, învață mai ușor", spune alt părinte.

Școlile au primit zeci de cereri, încă din prima zi de inscrieri, dar reprezentanții unităților de învățământ se așteaptă ca numărul copiilor înscriși să depășească cu mult numărul de locuri alocat.

"La secția germană, cum știți, ca și în ceilalți ani, solicitările sunt foarte... sunt mari. Și ne așteptăm undeva la 2-3 elevi pe loc", Darius Mara, director școală. 

Ca să îi departajeze pe cei mici, școlile vor organiza o testare la limba germană. Chiar dacă micuții nu au terminat, deocamdată, nici grădinița, vor da primul examen din viața lor.

"Încercăm să nu fie un stres pentru ei, încercăm să fie totul sub formă de joc. Un joc în care, pe grupe, ei vor fi întrebați și vor putea să arate ce știu să arate în limba germană",  Dana Oancea, profesor de limba germană.

La şcolile unde se înregistrează foarte multe cereri, la propunerea conducerii unităţii, Inspectoratul Şcolar Sibiu poate decide suplimentarea locurilor, cu maxim cinci, pentru fiecare clasă. Aproape zece la sută dintre locurile alocate claselor pregătitoare din școlile din Sibiu vor fi cu predare în limba germană.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu