Parcurile industriale vor fi privatizate

Data publicării:
PARCURILE INDUSTRIALE

În halele din Parcul Industrial Carfil îşi desfăşoară activitatea peste 40 de firme din ţară şi din străinătate, care activează în domeniul industriei şi serviciilor. Halele din fostele fabrici se închiriază cu doi până la şase euro pe metrul pătrat, însă consilierii judeţeni au decis săptămâna trecută să înceapă procedurile pentru privatizarea parcurilor industriale.

"Pentru judeţul Braşov poate constitui o sursă financiară, ştim cu toţii că ne-am confruntat cu probleme destul de grave în acest an, anumite proiecte ale judeţului, în special aeroportul, s-au mişcat destul de greu, motiv pentru care căutăm surse şi în alte zone", a declarat Mihai Popa,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, PSD.

Anul trecut, profitul obţinut de societatea care administrează parcul Carfil a fost de aproximativ 40.000 de lei, de şapte ori mai mare decâ în 2011. Jumătate din sumă a intrat în contul Consiliului Judeţean.

"Suntem în cursul unei evaluări, să vedem care este valoarea actiunilor, efectivă, care e valoarea activelor si probabil că după aceea acţionarul va putea lua o decizie şi să stabilească o strategie, dacă este cazul, dacă nu este cazul să încerce o privatizare. Poate fi o chestiune pozitivă pentru tot ceea ce înseamnă acest parc sau, bineînţeles, poate să aibă şi aspecte negative ", a spus Răzvan Iosif , directorul general al Parcului Industrial Carfil.

Şi la Parcul Insustrial Metrom a început evaluarea bunurilor. Anul trecut, profitul societăţii a fost de aproape 100.000 de lei.

Pentru evaluarea activelor celor două parcuri industriale, Consiliul Judeţean a alocat 100.000 de lei pentru plata specialiştilor implicaţi în acest proces.

"Este vorba despre primul pas, care constă în evaluarea activelor, după care se va alege formula de privatizare, care poate consta, fie în vânzarea de active, fie în emiterea de acţiuni şi subscrierea acestora pe piaţa liberă ", a adăugat  Mihai Popa, vicepreşedinte Consiliului Judeţean Braşov, PSD.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că activele din parcurile industriale ar valora aproape 10 milioane de euro. În cele două parcuri industriale lucrează acum aproximativ 1.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri