Sari la conținut

Primăvara pe pârtie

Prima zi de primăvară a adus multă distracţie pe pârtiile din Poiana Braşov. Deşi au fost 8 grade Celsius la prânz, toate au fost deschise şi s-a schiat foarte bine.

Cei care nu au schiat s-au bucurat de vremea bună la terasele de la baza pârtiei.

"Stăm la plajă şi ne uităm la prietenii noştrii mai temerari care se dau pe pârtie. Încă nu se simte primăvara, mai vorbim peste vreo două trei săptămâni despre primăvară, dar e o zi superbă, este extraordinar", spune un turist.

Ca să atragă turiştii şi la final de sezon, hotelierii din Poiana Braşov au făcut şi oferte pentru luna martie.

"Odată cu mărţişorul venim şi cu lucruri bune. Dacă până acum preţurile plecau de la 65 de euro pentru camera single, de astăzi avem camere de la 45 de euro", spune Gabriel Roşca - manager hotel.

Potrivit prestatorilor de servicii din Poiana Braşov, sezonul de schi de anul acesta a fost printre cele mai bune. A fost zăpadă multă şi astfel, la fiecare sfârşit de săptămână au venit mii de turişti.

"A fost un sezon foarte bun, pârtiile au fost într-o stare bună, am avut lume, au fost foarte mulţi clienţi la şcoala de schi, din câte se poate vedea sezonul se va mai prelungi cu o lună pentru ca este zapadă şi se mai şi anunţă", a precizat Alexandra Moja - instructor schi.

Din data de 7 martie scad preţurile şi la transportul pe cablu cu aproximativ 10 procente.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Alexandru Apetroae