Tot mai mulţi străini ne vizitează ţara

Data publicării:
TURISTI MULTI

Iarna pârtiile din Braşov sunt pline de turişti fie români, fie străini. Vara în schimb aglomeraţia se mută în centrul oraşului. Biserica Neagră, Piaţa Sfatului şi chiar terasele atrag tot mai mulţi vizitatori. Numai în luna iunie numărul turiştilor străini care au venit în Braşov a crescut cu peste 2.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele 5 luni ale acestui an aproximativ 50.000 de turişti străini au vizitat Braşovul. Cei mai mulţi sunt din Europa. Mai exact din Germania, Italia şi Israel. Avem însă şi vizitatori din Asia sau din America de Nord.

Kris Schneider este din Germania. Anul acesta a vrut să-şi petreacă vacanţa în România. Pentru că are un buget redus vrea să stea la hostel. Are în plan să stea 3 sau patru zile, iar următoarea destinaţie este Bucureştiul. Deşi a ajuns abia de o zi nu îi pare deloc rău de alegerea făcută.

"Cred că arhitectura este foarte frumoasă la toate clădirile vechi. Este un loc frumos şi foarte curat. Este un oraş extraordinar", spune Kris Schnieder.

"Nu am mai fost aici până acum. Am călătorit mult în Europa, aşa că mi s-a părut interesant să vin să vizitez", spune alt turist străin.

O bună parte dintre străinii care vin în România aleg hostelurile în detrimentul hotelurilor sau a pensiunilor. Proprietarii spun că turiştii străini sunt mai puţin pretenţioşi şi se acomodează foarte repede.

"80% sunt străini şi 20% sunt români. Principala lor grijă este să doarmă, să facă un duş la sfârşitul zilei, aşa că ne asigurăm că au toate condiţiile", spune Coleen Kovacs - administrator hostel.

Şi nu doar arhitectura sau peisajul îi impresionează pe străini. Terasele colorate şi atrăgătoare le fac cu ochiul, astfel că în Braşov, nu există terasă unde să nu se facă cel puţin o comandă în limba engleză

"Turiştii străini nu se uită la bani pentru că preţurile noastre sunt destul de mici şi atunci comandă mâncăruri de toate felurile", a precizat Horia Huluban - directorul asociaţiei proprietarilor de terase.

Numărul turiştilor străini este în creştere şi la nivel naţional. În prima jumătate a acestui an datele statistice au înregistrat 500.000 de înnoptări doar ale străinilor. În total aproape un milion de turişti străini au vizitat România în primele 6 luni.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri