Sari la conținut

Turnul fabricii de bere din Azuga, la pământ

Autorităţile au evacuat întreaga zonă a fostei fabricii şi i-au informat pe localnici cu privire la acţiunea de detonare. Zeci de curioşi au stat cu sufletul la gură ca să vadă cum se sfârşeşte istoria fabricii de bere. Cei mai mulţi dintre ei şi-au amintit, însă, despre ce a însemnat uzina pentru oraş, în epoca de aur.

"Avea multă lume de muncă, acum nu mai e nimic. Tineretul ăsta nu mai are unde să lucreze. decât ce mai rămâne turism, şi cam atât", spune un localnic.

Fabrica de bere a fost înfiinţată în 1870 şi avea o capacitate de 10.000 de hectolitri de bere pe an. Aceasta avea o suprafaţă de trei hectare, care aparţineau familiei regale. În 1989, Azuga producea anual, aproape 400.000 de hectolitri de bere, dar la distanţă de aproape 20 de ani, în 2008, fabrica a ajuns aproape de faliment şi doar cu producţie locală.

La scurt timp, Azuga a fost preluată de un cunoscut brand de bere, iar producţia a fost mutată la Braşov. În locul fostelor clădiri ale fabricii de bere, proprietarul vrea să dezvolte un proiect imobiliar de mari dimensiuni.