Controalele din spitale, la final

Data publicării:
controale spitale-1

Concluziile au fost prezentate astăzi, în cadrul unei videoconferinţe cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Din punctul de vedere al aprovizionării cu medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale, nu avem niciun fel de deficit la ora actuală şi suntem în capacitatea de a acoperi toată nevoia în această perioadă", a declarat Dorina Duma, director executiv al DSP Cluj.

"Ni s-a atras atenţia, tuturor managerilor de spitale, Direcţiei de Sănătate Publică şi nouă prefecţilor, asupra faptului că în perioada următoare trebuie să fim foarte bine organizaţi ca să nu existe niciun fel de sincopă în actul medical", a precizat Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj.

Unităţile sanitare din judeţul Cluj trebuie să asigure continuitatea asistenţei medicale prin liniile de gardă aprobate, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, au fost încheiate protocoale pentru transferul pacienţilor. Situaţia se aplică în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care are astfel de înțelegeri cu unități medicale din Oradea și Tîrgu Mureş.

"În ceea ce priveşte chirurghia plastică, avem doar un medic cu acestă specialitate, care 4 zile va fi plecat în concediu, iar în acele zile, pacienţii vor fi direcţionaţi către celelalte clinici", a explicat Petru Şuşcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Controalele în spitale au fost dispuse la începutul săptămânii trecute de către Ministrul Sănătăţii şi au vizat toate cele 340 de unităţi sanitare din ţară. La Cluj au fost verificate 17 spitale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri