Noaptea Albă a Muzeelor

Data publicării:
dans medieval

Noaptea Albă a Muzeelor a fost deschisă cu imnul vechi al Transilvaniei. Vizitatorii au fost apoi invitaţi să facă o scurtă întoarcere în timp, iar pentru copii a fost organizat un spectacol de teatru de păpuşi.

"I-am învăţat nişte dansuri medievale, care se făceau în acea perioadă. Am încercat să nu facem ceva foarte dificil, pentru că, cu atâta gălăgie pe fundal şi atât de mulţi oameni, e greu să se poată concentra la mişcări, aşa că am încercat ceva simplu, dar frumos şi care să ne ducă cu gândul la perioada aceea", a explicat Ioana Ladoş, unul dintre organizatori.

"Drăguţ, chiar complex faţă de celelalte muzee. Am văzut că e program până la 4.00 dimineaţa. Asta e surprinzător şi e interesant, că e legat de o tematică anume, are un concept, în preajmă, oameni costumaţi, ca atare", a spus unul dintre vizitatori.

"De bună seamă, aşa cum majoritatea clujenilor ştiu, această clădire este primul muzeu de istorie al oraşului şi tocmai de aceea se află şi această clădire în circuitul european al nopţii muzeelor. Ne-am dorit să recreem atmosfera epocii", a precizat Mirel Remescu, un alt organizator al evenimentului.

Noaptea Albă a Muzeelor a fost fost organizată şi în alte opt locaţii din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri