Sari la conținut

Afacere cu apă sărată şi nămol. O tânără din Techirghiol a lansat pe piaţă trei creme cosmetice 

 

Din apa sărată a lacului şi din nămol, Oana Stan a trimis mai multe mostre în Italia, la o firmă de produse cosmetice. Specialiştii de acolo au realizat 8 reţete de creme. Pe numai 3 dintre ele Oana le-a lansat pe piaţă: una pentru faţă, una pentru mâni şi una antireumatic[.

Oana Stan, inventatoare: "Au numai ingrediente nutritive şi hidratante pentru piele, au vitamina E, vitamina B5, ceară de albine, glicerină vegetală, uleiuri de argan, de ricin, dar şi cel mai important, drept antioxidant, apa salină din lacul Techirghiol". 

Oanei i-a venit ideea fabricării unei linii cosmetice marca Techirghiol după ce a a constatat că şi alte staţiuni balneoclimaterice din Europa au câte o gamă de produse cosmetice.

Tânăra antreprenoare şi-a spus că este timpul ca Techirghiolul să se facă remarcat şi mai mult prin nenumăratele beneficii pe care le are apa sărată din lac dar şi nămolul sapropelic.

Medicii specialişti în reumatologie cred în produsele Oanei, le folosesc şi le recomandă şi pacienţilor.

Dan Neagoe, medic reumatolog: "Crema de mâini am folosit-o personal, cu rezultate bune iar pacienţilor mei le recomand crema antireumatică, cu rezultate foarte bune din ce am văzut până acum".

Vestea că s-au inventat produse cosmetice din apa sărată a lacului Techirghiol a ajuns repede pe la urechile locuitorilor din oraş. Iar unii le-au şi încercat.

Potrivit cercetătorilor, nămolul sapropelic de Techirghiol are o mineralizare cantitativă și calitativă care îl clasifică în fruntea nămolurilor sapropelice din lume.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea