Sari la conținut

CONSTANŢA: Zboruri întârziate. Curse de la şi spre Italia, amânate din cauza grevei ROMATSA

 Reprezentanţii companiei aeriene şi-au informat clienţii cu 24 de ore înainte în legătură cu decalarea zborurilor.

Adrian Jiga, purtător de cuvânt Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu: Pasagerii sunt acomodaţi în terminal, atât pentru sosiri, cât şi pentru plecări. Având în vedere că orarul este devansat doar cu o oră, nu vedem probleme pentru pasageri

Pentru această familie, întârzierea avionului spre Italia a fost o problemă majoră. Cei doi aveau câteva întâlniri de afaceri şi nu s-au mai încadrat în timp.

Alina Martina, pasager: Ne înfruntăm soarta.Trebuie să ajungem cât mai repede. Soţul avea programate întâlniri pentru astăzi, după-amiază. Trebuie anulate.

Peste 90 de pasageri au plecat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu către Bergamo, Italia, cu 60 de minute întârziere. Spre deosebire de familia Martina, nu au fost presaţi de timp, aşa că întârzierea zborului nu i-a afectat.

Şi alte curse din Italia spre Constanţa au fost amânate din cauza grevei de avertisment a controlorilor de trafic aerian. Compania de zbor şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a ca piloţii să nu fie puşi în situaţia de a ţine avionul în aer.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Cursa de la Bergamo, Italia, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu cu o oră întârziere. Avionul are la bord peste 100 de pasageri

Aeronava a ajuns la malul mării la ora 13 şi 20 de minute.

Sindicaliștii de la ROMATSA spun că ultima dată când s-a pus problema unei greve a fost începutul anilor '90.

Acum s-a ajuns în această situație după negocieri care au durat mai mult de două luni pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Acesta a expirat pe 1 iunie 2015.

De asemenea, sindicaliștii mai au 14 revendicări care vizează zona profesională, protecția salariaților, siguranța traficului aerian, dar și drepturile sindicale, cea mai importantă fiind cea legată de vârsta pensionării.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru