Donald Cook a sosit la Constanţa. Distrugătorul american va face exerciţii pe mare timp de 3 zile

Data publicării:
americani pe nava

Bine instruiţi şi gata oricând de luptă, soldaţii americani de pe Donald Cook se vor antrena cu militarii români pe parcursul celor trei zile de şedere în România. Distrugătorul american are sisteme balistice la bord şi zeci de rachete SM-3.

Nava foloseste o tehnologie computerizata radar gata sa urmareasca si sa ghideze armamentul pentru a distruge tinte inamice. Poate sprijini un întreg spectru de operaţiuni maritime: cooperare pentru securitatea teatrului de operatii, apararea aeriană, lupta de suprafaţă, lupta sub-apă, toate acestea putând fi executate simultan.

Scott A. Jones, comandantul distrugătorului "Donald Cook""Această (misiune- n.r.) este în sprijinul directivei pe care ne-a dat-o preşedintele Obama, ceea ce noi numim faza europeană de abordare adaptivă, pentru că în NATO am convenit să furnizăm capabilităţi de apărare anti-racheta pentru Europa".

În această perioadă se află în Portul Constanţa şi o navă militară franceză, dar aceasta nu va fi implicată în exerciţiile româno-americane.

 


În urmatoarele zile, militarii vor ieşi pe mare, împreună cu soldaţii români.

Echipajul distrugătorului american a ieşit în oraş, la plimbare. Militarii americani au băut bere şi au jucat biliard.  

redactor: Anca Medrea 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri