Drumul Sfinților. Moaștele Sfinților Constantin și Elena, în procesiune

Data publicării:
procesiune

Sărbătorirea zilei de 21 mai, dedicată slăvirii protectorilor Constanței, Sfinții Constantin și Elena, a fost precedată de o slujbă religioasă la care a luat parte un sobor însemnat de preoți.

Slujba s-a ținut la Biserica Sfânta Maria, după care moaștele celor două figuri importante ale creștinismului, dar și cele ale Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion au fost duse în procesiune la Biserica Sfinții Împărați din centrul orașului.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: "Sensul procesiunii este tocmai această cale a noastră pe urmele sfinților, care însemnează calea noastră către Dumnezeu și către Împărăția Cerurilor."

Cei care au luat parte la procesiune susțin că participarea la evenimentul religios este o oportunitate de curățare spirituală, dar și o ocazie de a se ruga la sfintele moaște.

Procesiunea a fost însoțită și de detașamente ale Marinei Militare, Jandarmeriei și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, dar și de fanfara Marinei, care a intonat imnul național.

Sfinții Împărați Constantin și Elena au devenit oficial protectorii Constanței la data de 21 mai 2002, odată cu primirea moaștelor de la Bisericia Ortodoxă a Ciprului.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Mihai Ciobanu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri