O maşinărie americană de război, în România. Distrugătorul USS Ross respinge orice atac venit din aer sau din apă

Data publicării:
USS ROSS

USS Ross este o maşinărie de luptă specializată în interceptarea şi distrugerea rachetelor. Echipamentul de la bord descurajează orice inamic: lansatoare, tunuri de mare calibru, 8 mitrailere.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "USS Ross acostează pentru a doua oară în Portul Constanţa, după ce a mai fost în România în septembrie 2014. Distrugătorul face parte din marina americană din 1996."

Americanii au venit dis-de-dimineaţă la Constanţa. Distrugătorul a ancorat, duminică, puţin după ora 9. În scurt timp, chipurile soldaţilor s-au luminat. Soţiile şi copii au venit într-o vizită surpriză organizată de Armata Statelor Unite.

"Cu toţii am făcut drumul acesta lung până în România ca să ne vedem navigatorii. Ne este tare dor de ei, au trecut ceva luni de când nu i-am văzut", a spus soţia unui militar american.

Distrugătorul american a fost botezat după o legendă a armatei Statelor Unite, căpitanul Donald Ross. El a primit medalie de onoare pentru eroismul de care a dat dovadă în timpul atacului japonezilor de la Pearl Harbor, care a determinat Statele Unite să intre în Al Doilea Război Mondial.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri