Sari la conținut

Turism balnear la preţ redus. Costuri: 110 lei pe zi, cazare, masă şi cinci proceduri

 

Svetlana a venit din Republica Moldova la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Medicală din Techirghiol special pentru îmapchetările cu nămol.

Svetlana Dama: "Se poartă bine şi la ospătărie, şi cum stăm, tratamentul îmi place cum e."

În plus, raportul preţ-calitate este unul echilibrat. De aceeaşi părere sunt Frank şi Maurizio, doi prieteni din America şi Italia: "Nu am cuvinte să descriu personalul acestui sanatoriu. Dacă spun că este excepţional, tot pare puţin.", a spus unul dintre ei. 

Conducerea sanatoriului a redus preţurile la jumătate pentru lunile ianuarie şi februarie. Astfel, fiecare pacient care se tratează aici plăteşte, pe zi, între 50 şi 90 de lei. În plus, de la finele lunii, vor apărea şi pachetele de weekend care vor avea, în principiu, aceleaşi tarife şi se vor adresa, în mare parte, tinerilor care nu au timp să vină aici în cursul săptămânii.

Alexandru Georgescu, manager SBRM Techirghiol: "Dacă dvs sau cineva vine în weekend, un weekend sau două weekenduri, înţelege cât de benefic este acest demers pentru sănătatea lui, cu siguranţă îşi va rupe din timp şi va face o cură completă."

Pentru a creşte gradul de confort al pacienţilor, anul trecut, s-au făcut investiţii în valoare de 80.000 de euro.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Bazinul a fost renovat în anul 2009 însă, atunci, s-au făcut mici lucrări, în grabă. La sfârşitul anului 2014, 11.000 de euro au fost investiţi iar lucrarea este garantă cinci ani."

Alt sanatoriu, alte facilităţi

Complexul balnear al Casei Avocaţilor îi fidelizează pe oameni cu o reducere a tarifelor: de la 149 de lei pe zi, la 110 lei.

Septimiu Bourceanu, manager Complexul Balnear CAA, Techirghiol: "Noi oferim în preţul pe care clientul îl plăteşte, oferim 5 proceduri incluse pe zi, trei mese pe zi într-un restaurant cvertificat 4 stele, bufet suedez, cu diferite regimuri pentru diferiţi pacienţi."

Romeo Hanţi, pacient: "Aparate de ultimă generaţie, condiţii deosebite, după cum vedeţi, umblăm în mânecă scurtă acum, în miez de iarnă. Este totul foarte bine. Şi veţi reveni? Cu certitudine"

Anul trecut, peste 2.000 de pacienţi s-au tratat la sanatoriul avocaţilor. Acum, cele 80 de locuri sunt rezervate până în luna martie.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexnadru Brînzaru