Aglomeraţie în ziua votului în sate uitate de lume

Data publicării:
171114 GOGOSU

Agitaţie neobişnuită într-o comună de altfel uitată de lume. În Gogoşu, unde de mai bine de 30 de ani în registrul primăriei nu s-a înregistrat nicio naştere, ziua alegerilor a adus în localitate câteva sute de turişti.  

Primarul şi reprezentantul unui partid din zonă şi-au reproşat în faţa secţiei de vot din comună că turimsul electoral a înflorit în ziua alegerilor. Mulţi dintre votanţii de pe listele suplimentare erau din comunele învecinate.

Preşedinţii de secţie din Gogoşu au explicaţii pentru numărul mare de votanţi de pe listele suplimentare.

„Nu ştiu de ce a venit un număr foarte mare de alegători. Noi nu am putut să ne opunem să nu voteze. Au intrat, au făcut o declaraţie pe propria răspundere, i-am trecut în tabel, au semnat şi au plecat”, a spus Dondone Năstase, preşedinte secţie de vot Gogoşu.

„Eu i-am intrebat, dar dumneavoastră acolo nu aveţi secţie de votare, ce rost avea să veniţi aici? Că dacă dumneavoastră votaţi o singură dată, votaţi acelaşi candidat pe care îl preferaţi dumneavoastră. De ce nu votaţi acolo, la secţia dvs. şi veniţi aici, la noi?”, a spus Sofia Neagoescu, preşedinte secţie de vot Gogoşu.

Gogoşu este una dintre comunele cu cea mai îmbătrânită populaţie din Dolj, media de vârstă este de peste 70 de ani. Cu toate acestea, în ziua alegerilor a fost agitaţie mare. Puţin după orele 18:00 votaseră peste 360 de alegători pe listele permanente şi 350 pe cele suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri