Sari la conținut

Cereri pentru ajutorul de căldură. De pe 15 octombrie, craiovenii pot să îşi ridice formularele de subvenţie

Mai este o zi până când craiovenii pot începe să depună cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire. Începând cu 15 octombrie, aceştia pot să ridice şi să îşi înregistreze formularele de subvenţie de la sediul primăriei sau al asociaţiilor de proprietari.

Cererile pentru luna noiembrie se primesc de pe 15 octombrie până pe 20 noiembrie, iar pentru celelalte luni de iarnă până pe data de 20 a fiecărei luni. Conform legii, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei cu energie termică va fi acordat persoanelor al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este de 786 de lei, în cazul familiilor, şi puţin peste 1.000 de lei în cazul unei persoane singure. Pentru craiovenii care îşi încălzesc locuinţa cu lemne, gaze sau cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică, venitul net mediu luat în calcul este de până la 615 lei pentru fiecare membru al familiei.

O altă condiţie pentru a primi ajutorul bănesc este ca solicitantul să completeze un dosar cu toate documentele cerute de Primăria Craiova. Pe lângă formularul tip, cererea şi declaraţia pe proprie răspundere, beneficiarii trebuie să aducă şi o adeverinţă de la APIA, adeverinţă de salariu sau cupon de pensie sau şomaj din luna anterioară depunerii dosarului. Totodată, există şi o listă cu bunurile care exclud primirea cererilor de subvenţie. Beneficiarii care au terenuri ce depăşesc 1.000 de mp în zona urbană şi 2.000 de mp în cea rurală, nu primesc ajutor de încălzire. De asemenea, depozitele bancare cu o valoare mai mare de 3.000 de lei, elimină dreptul la subvenţie.