Sari la conținut

DOLJ. Comună transformată în complex balneoclimateric. Apele minerale din Gighera, valorificate printr-un proiect de 3 milioane de euro

O comună din Dolj va fi transformată în staţiune de tratament. Apele minerale din Gighera vor fi valorificate printr-un proiect de 3 milioane de euro în care vor investi şi vecinii bulgari. Trei astfel de izvoare sunt în Gighera. În jurul lor sunt numai gunoaie acum, dar oamenii spun că apa care iese din pământ poate să facă minuni

Comuna este la graniţa cu Bulgaria, pe Dunăre, şi despre efectele miraculoase ale apei au aflat şi vecinii noştri de la sud. Aşa că i-au propus primarului să facă un proiect comun cu fonduri europene. S-au angajat să ridice ei construcţia. De restul se va ocupa primăria din Gighera.

Nu este prima dată când autorităţile încearcă să construiască o staţiune balneoclimaterică în zonă. Proiectul stațiunii a fost demarat încă din 1945 însă 5 ani mai târziu a fost abandonat odată cu schimbarea regimului.

Construcţia noului complex balnear ar trebui să înceapă în această vară şi potrivit primarului lucrările vor fi terminate până în septembrie anul viitor.