Dosar penal pentru distrugere la Complexul Energetic Oltenia

Data publicării:
070114 CENUSA

Dosar penal pentru distrugere la Complexul Energetic Oltenia, totul după ce localnicii din Turceni au depus plângeri la poliţie, după ce casele le-au fost inundate cu cenuşă provenită de la Termocentrala de aici. Oamenii spun că locuinţele sunt distruse. Mai mult, stau cu cenuşa de peste un metru la uşă.

De trei săptămâni de când gospodăriile au fost inundate, şase utilaje şi mai mulţi angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia se străduiesc să evacueze cenuşa. Abia au reuşit să cureţe 10% din suprafaţa afectată.

Au fost afectate 12 gospodării şi cinci hectare de teren agricol. Numai trei familii vor fi însă despăgubite, celelalte vor primi ajutor din partea companiei pentru a renova casele.

„Noi aici nu mai putem sta, orice ar zice, în focarul ăsta de cenuşă şi o să fie mereu pericol, că aşa ne-au spus”, este de părere o femeie.

Terenurile agricole acoperite de cenuşă nu vor mai putea fi folosite în acest an.

„În legătură cu grădinile şi terenurile agricole, există varianta ca şi de acolo să evacuăm cenuşa depusă, ceea ce ar însemna şi o durată destul de mare şi s-ar putea rata anul agricol 2014, dar există şi varianta să o taluzăm într-un fel şi să îi dăm un profil cât de cât aproape de profilul natural şi după aceea să o acoperim cu pământ vegetal”, a spus Corneliu Diţescu, director Termocentrala Turceni.

Localnicii au depus plângeri la poliţie şi a fost deschis dosar penal în acest caz.

„Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Oamenii au ajuns în această situaţie, după ce o conductă care transporta cenuşă s-a spart.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri