Podul Calafat-Vidin, în reparaţii

Data publicării:
061113 POD REPARATII

Nu au trecut nici cinci luni de la inaugurare şi deja a intrat în reparaţii. Este vorba despre podul Calafat-Vidin, construcţie finalizată anul acesta şi inaugurată cu fast în prezenţa preşedintelului Comisiei Europene. Reparaţiile au început acum câteva zile şi sunt suportate în totalitate de firma constructoare. Probleme cele mai mari sunt la sistemul de drenaj al podului.  

Pe podul Calafat-Vidin se lucrează de zor. Firma constructoare şi-a întors oamenii pe şantier, la solicitarea Ministerului de Transporturi din ţara vecină. Specialiştii bulgari au realizat în urmă cu două săptămâni o inspecţie şi au detectat 20 de defecte, printre care probleme de drenaj, de iluminat, dar şi găuri în asfalt.

Momentan se lucrează doar la sistemul de drenaj, însă de săptămâna viitoare ar putea demara şi lucrările de asfaltare.

Podul Calafat-Vidin este în garanţie până la sfârşitul anului, iar autorităţile din Bulgaria au solicitat firmei constructoare să remedieze problemele până atunci. Podul a fost inaugurat la 10 iunie, în prezenţa celor mai înalţi oficiali români şi bulgari, dar şi a preşedintelui Jose Manuel Barosso. Investiţia a costat aproximativ 300 de milioane de euro, dintre care aproximativ 100 milioane de euro au fost fonduri europene.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri