Sari la conținut

Probele pacienţilor suspectaţi de infectare cu antrax au fost trimise la Cantacuzino  

La aproape o săptămână de la prima suspiciune de infectare cu antrax, medicii încă nu ştiu care este diagnosticul în cazul celor 2 bărbaţi internaţi la spitalul din Caracal. Explicaţia este halucinantă. Probele de sânge au plecat spre Institul Cantacuzino abia ieri pentru că în weekend laboratorul nu lucrează. Medicii spun că oricum pacienţilor li s-a administrat tratamentul pentru antrax şi că aceştia se simt bine.

Primele analize ale pacienţilor au fost făcute la spitalul din Caracal. Cum rezultatul nu a fost concludent, medicii au decis să apeleze la Institul Cantacuzino.

"Primele probe au fost recoltate de către noi, pe data de 6 august.

-În laboratorul dvs?

-Da, automat, imediat şi de către Direcţia Sanitar Veterinară care a fost anunţată prompt.

-Şi care a fost primul rezultat?

-Deocamdată nu am un rezultat ca să vi-l pot spune.

-Au fost neconcludente?

-Aproximativ ", a spus Mihnea Tuţă, directorul medical al Spitalului Caracal.

Aşa că au apelat la specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, care au venit, au ridicat probe şi au aşteptat să treacă weekendul ca să le trimită mai departe.

Direcţia de Sănătate Publică Olt spune că amânarea a fost tocmai din cauza probelor neconcludente de la laboratorul din Caracal. Aşa se face că o echipa a direcţiei s-a deplasat vineri, pentru a recolta o altă probă.

" Pentru siguranţă, noi ne-am adus o echipă de la DSP şi la recomandarea institutului am recoltat o nouă probă. În weekend, labratorul Institutului nu lucrează.",a declarat Manuela Ştefan, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Pentru bolnavii internaţi a însemnat momente de aşteptare până să ştie dacă sunt sau nu infectaţi cu antrax. Cei doi bărbaţi suspectaţi de infectare cu antrax sunt în continuare internaţi în condiţii speciale.

Între timp, starea bolnavilor s-a îmbunătăţit. Până să fie diagnosticaţi sau nu cu antrax, sunt trataţi cu antibiotice.