Au canalizare, dar nu au bani de racordări

Data publicării:
canalizare tulucestii

Sistemul de canalizare a fost realizat din bani europeni în septembrie 2014, iar Primăria şi-a luat angajamentul ca în termen de un an să racordeze casele la reţea.

Pentru asta ar avea nevoie de 400.000 de lei, bani pe care nu îi are în acest moment.

Petrică Bratu, primarul comunei Tuluceşti: "Suntem obligaţi prin proiect până în septembrie să realizăm o mie de racorduri. Şi-au construit oamenii băi în case, e normal. Apa aia, undeva trebuie dusă spre epurare".

"Noi bătrânii am stat aşa, dar acum vin copii de la oraş cu nepoţi şi ar bine să fie ceva mai moderniza" spune un locanic.

"Normal că avem nevoie de canalizare. Pentru că avem maşini de spălat, băi" explică alt sătean.

Sistemul ar trebui să fie funcţional în luna august, iar în septembrie toate cele o mie de case din localitatate să fie racordate la reţea.

Primarul nu a făcut deocamdată solicitări de fonduri şi aşteaptă o nouă rectificare bugetară de la Guvern. În caz contrar, riscă să restituie banii de la Uniunea Europeană.

Petrică Bratu, primarul comunei Tuluceşti: "N-aş vrea să fim în postura să restituim banii înapoi Uniunii Europene".

Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi: "Toţi am fi vrut să realizăm mai mult. Trebuie să ai capacitatea de a te limita la cât poţi şi să ai viziunea clară a ce este mai important".

Aproape jumătate din comunele din judeţul Galaţi au proiecte începute şi neterminate din cauza noii proceduri prin care s-au alocat bani de la Guvern.

Reporteri: Cornelia Mazilu / Georgiana Ciurea

Operatori: Ionuţ Mocanu / Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri