Sari la conținut

Padocuri cu sisteme de încălzire

"Căţelul ăsta a avut un stăpân, zgarda este a ei şi a renunţat la ea aşa cum fac mulţi oameni needucaţi şi răi la suflet. Să renunţi la un companion după atâţia ani de zile, e ca şi cum l-ai omorî" spune îngrijitorul padocului.

Căţeluşa Mini a locuit, până acum câteva zile, pe străzi. Pentru că este bătrână şi bolnavă, foştii stăpâni au abandonat-o. De ceva timp a ajuns în padocul Asociaţiei "Ajutaţi-l pe Lăbuş", unde este hrănită şi îngrijită.

În plus, nu va mai trebui să stea în frig. Începând de luna aceasta, căţeii vor locui în padocuri cu sisteme de încălzire prin intermediul centralelor pe lemne.

Corina Grigore, administrator "Ajutaţi-l pe Lăbuş": "Condiţiile sunt de neimaginat. Sunt foarte bune. Animalele sunt protejate din orice punct de vedere. Avem zonă de carantină în care putem să izolăm un animal, câine sau pisică, înainte a intra în adăpost şi să nu aducem microbi, boli, pe care ulterior nu le mai putem controla".

Până acum au fost ridicate o hală pentru câini, o hală pentru cele 100 de pisici ale asociaţiei, urmând ca în săptămânile următoare să se mai construiască încă două hale pentru căţei, cabinetul medical şi sala personalului.

Constructorul noilor adăposturi este din Lugoj şi a fost contractat de către asociaţia din Elveţia.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Liviu Hagiu