Sari la conținut

Prima adopţie la distanţă a unui maidanez

La două luni de când s-a votat regulamentul ce prevede adopţia la distanţă a câinilor fără stăpân, consilierul local şi directorul Bibliotecii V.A. Urechia, Ilie Zamfir, a fost primul care a trecut la fapte!

Ilie Zanfir, director V.A. Urechia: "M-am dus în padocul 7,8,9. M-am oprit la 7, unde mi s-a părut unul cel mai frumos şi când am văzut că este şi sterilizat, am zăbovit un pic, ca să-i pun numele de botez pe loc şi i-a rămas numele de Nero".

Noul stăpân al lui Nero va plăti de acum încolo 141 de lei pe lună, pentru îngrijirea căţelului.

Ionuţ Pucheanu, director Ecosal: "Ştiu, acest tarif este considerat de mulţi uşor prohibitiv. Ceea ce nu înţeleg oamenii este că dacă ei îi mai hrănesc cu resturi de la mâncarea lor, noi nu ne permitem. Noi îi hrănim doar cu hrană uscată".

Ilie Zanfir, director V.A. Urechia: "Prin această taxă a devenit un privilegiat, stă singur, mănâncă singur, se plimbă singur şi se uită la ceilalţi confraţi ai lui, dar printr-o plasă aerisită".

În prezent, în padocul Primăriei Galaţi se află 1.300 de câini, iar locuri libere au mai rămas foarte puţine.

În aceste condiţii, adopţia câinilor ar putea fi o soluţie pentru eliberarea padocurilor, cu atât mai mult cu cât pe străzile Galaţiului trăiesc peste 10.000 de câini fără stăpân.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache