Război între comercianţi. Un vânzător susţine că i-au fost stropiţi pepenii cu motorină

Data publicării:
pepeni1

Constantin Cârjău vinde pepeni în Piaţa Mare de două săptămâni. Noaptea trecută i-a fost distrusă toată marfa, aproape patru tone.

Constantin Cârjău, păgubit: "A dat pe ei cu motorină. Concurenţa. Ceilalţi comercianţi? Cred, nu ştiu. Aveaţi preţul mai mic? Nu, acelaşi preţ. Vor să vă elimine de pe piaţă? Duşmănia, da, da."

Soţia lui a văzut un tânăr care se plimba pe lângă pepeni, dar nu a bănuit ce se va întâmpla. Deşi avea două sticle cu lichid în mână. Este chiar nepotul altui comerciant.

Geta Roman, păgubită: "Prima dată am avut impresia că e apă. L-am întrebat, de ce stropeşti cu apă? După care mi-a venit mirosul ăla de motorină. Şi când am simţit aşa, am zis: ce-ai făcut mă copile? A luat-o la fugă încolo."

Ceilalţi vânzători sunt mereu lângă pepenii lor, îşi păzesc marfa. Dar culmea, aseară nu au observat nimic în neregulă.

 "Nu, nu e concurenţa, e altcineva. Tot de aici, dar e altcineva. Se bănuieşte cine ar fi deranjat că vând acolo? Acum, cine ştie de cine e pus. E un copil. Cine ştie de cine e pus." a declarat un comerciant

Acum, proprietarii pepenilor nu mai pot vinde nici măcar unul, după ce au fost stropiţi cu motorină. Clienţii când simt mirosul de combustibil în jurul lor, pleacă la alt vânzător. 

Poliţia Locală a fost sesizată de păgubiţi. Administraţia Pieţelor este şi ea la curent cu războiul dintre comercianţi, dar nu poate lua măsuri deocamdată. Până la găsirea vinovatului, păgubiţii sunt responsabili că nu şi-au protejat marfa.

Viorica Pârlog, director comercial Administraţia Pieţelor: "Nu supraveghem, nu verificăm...verificăm activitatea care s-a încheiat la sfârşitul zilei, dar ei sunt obligaţi să-şi asigure marfa, să o depoziteze în interiorul tarabelor şi să pună un lacăt."

Când Poliţia va termina ancheta, abia atunci se va sesiza şi Administraţia Pieţelor. Şi asta doar în cazul în care se demonstrează că acel conflict are legătură şi cu administraţia. Cât despre sancţiuni, celui vinovat i se va rezilia licenţa de comercializare.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri