Sari la conținut
News Alert

Sterilizare gratuită pentru animale

O inițiativă de sterilizare gratuită a animalelor a fost iniţiată la Brăila în urma colaborării dintre asociația Dog Rescue Romania cu Primăria municipiului Brăila.

Brăilenii sunt îndemnaţi să îşi sterilizeze animalele, în condiţiile în care, de la 1 ianuarie 2015, potrivit legii, autoritățile vor aplica sancțiuni proprietarilor de câini care nu sunt sterilizaţi şi microcipați. Aceștia au sosit la locul amenajat pentru sterilizare încă de dimineață.

Aici se sterilizează câinii, am dat telefon și am zis să venim astăzi la 11:30" a spus stăpânul unui căţel.

Dragoș Frigioiu, Direcția Sanitar-Veterinară, Brăila:A devenit obligatorie sterilizarea, microciparea, în vederea identificării tuturor câinilor cu stăpân. Deci toți proprietarii de câini din România vor trebui să își microcipeze câinii, să aibă carnet de sănătate."

Campania nu este la prima ediție. Echipa medicală este formată din asistenți voluntari din asociație care vin ori de câte ori au ocazia pentru a da o mână de ajutor în problema sterilizării patrupedelor.

Rudolf Hofmann, Dog Rescue Romania: E a patra campanie de sterilizare din Brăila pe care o facem. Am făcut una pe lună până acum. Vrem să facem două pe lună de acum, una pentru câinii cu stăpâni, una pentru câinii de pe stradă pentru că se înmulțesc mai repede decât pot fi capturați și ținuți în adăposturi și dați în adopție."

Campania Asociației Dog Rescue Romania este susținută și din surse externe. Reprezentanți din Elveția au venit pentru a da o mână de ajutor, pentru ca întregul proiect să poată fi realizat fără costuri pentru stăpânii câinilor.

Rezultatul campaniei este și una dintre soluțiile pentru problema câinilor maidanezi fără stăpân care se înmulțesc necontrolat.

Reporter: Marian Iancu

Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache