Sari la conținut

150 de elevi testează viața de student la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi

Cursurile din cadrul Şcolii de Vară sunt organizate la şapte dintre cele 14 facultăţi ale Universităţii Alexandru Ioan Cuza. La Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, de exemplu, 25 de elevi au început orele de economie.

"Ca de obicei, prima zi de şcoală, prima zi de curs este mereu plină de emoţie. Bineînţeles de abia aştept să vină profesorul, să văd în ce constă materia care o predă, să vedem dacă ne place."  "Abia aştept să văd ce profesori vom avea, ce cursuri vom studia, ce materie va fi şi suntem destul de nerăbdător."

În primul curs, profesorul le-a predat tinerilor noţiunile de bază ale materiei, pe care o vor studia în detaliu, dacă vor alege această facultate. La final, elevii s-au arătat încântați de experiență. Cred însă că a fi student la economie nu este tocmai ușor. "Eu am terminat clasa a X-a, aşa că nu am studiat până acum economia dar chiar îmi place foarte mult şi încep să fiu din ce în ce mai sigură că voi urma această facultate," a spus un elev. 

Vineri, toţi cei 150 de elevi vor trebui să susţină un examen. La final va fi organizată şi o festivitate de absolvire în cadrul căreia tinerii vor primi și diplome de absolvire a școlii de vară.