Sari la conținut

A început admiterea de toamnă la trei universități din Iaşi

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași sunt scoase la concurs aproximativ 1.200 de locuri, dar numai 300 dintre ele sunt finanțate de la buget. În privința specializărilor, candidații au de unde alege. Se fac înscrieri la 12 dintre cele 15 facultăţi ale universităţii. "La polul opus sunt 3 facultăți care și-au ocupat toate locurile din vară. Este vorba de Drept, Informatică, Educație Fizică și Sport," a spus Ionuț Nistor, secretarul comisiei de admitere din cadrul Univ. „Al.I.Cuza" Iași.

Cea mai bogată ofertă pentru candidaţii de toamnă este la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Aici sunt 40 de locuri la buget și 500 de locuri la taxă, iar școlarizarea pentru un an costă 3.000 de lei.

Tinerii care vor să devină ingineri se pot înscrie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi". Aici, din sesiunea anterioară, au rămas aproape 1.400 de locuri neocupate și aproximativ o mie dintre ele sunt la buget. 

"Sperăm, dacă se repetă situația din anii anteriori să se ocupe aproape în totalitate aceste locuri spre finele perioadei de înscriere. Nu știm ce se va întampla anul acesta având în vedere situația de la Bacalaureat, ne așteptăm la orice," a declarat Neculai Seghedin, prorector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi" Iași.

Şi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară organizează admitere de toamnă. Aici sunt libere 164 de locuri, iar 73 dintre ele la buget.

Pe aceeași temă