Anul academic a fost deschis mai devreme la Universitatea de Agronomie din Iași

Data publicării:
deschidere usamv

Festivitatea de deschidere a anului academic a umplut aula Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi. De la ceremonie nu au lipsit oficialitățile județului care au ținut să le adreseze studenților mesaje de încurajare.

„Cred că veţi fi voi, aceşti tineri studenţi, viitorii milionari, în euro mă refer, ai acestei ţări. La modul cel mai cinstit. Dar pe baza muncii şi pe baza faptului că în ţara noastră avem un potenţial imens agricol,” le-a spus Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, studenților.

„Eu cred că aţi optat corect pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole din Iaşi. Este mare nevoie de specialişti în acest domeniu, mai ales în zona Moldovei, una din regiunile cu cele mai mari exploataţii agricole din ţară,” a spus și Bogdan Abălaşi, subprefectul judeţului Iaşi.

Reveniți la cursuri cu două săptămâni mai devreme decat colegii de la alte universități, studenții încearcă să intre cât mai rapid în atmosfera de studiu. Și pentru ca ei să aibă cele mai bune condiții, conducerea Universității Agronomice are planuri mari...

"Avem şi priorităţi investiţionale, să finalizăm căminul numărul 5 pentru studenţi, să continuăm investiţiile la noul corp de clădire pentru industria alimentară să fianlizăm renovarea şi reabilitarea corpului central şi a clinicilor veterinare,” a declarat Vasile Vîntu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterină din Iaşi învaţă 5.000 de tineri. Anul acesta, instituţia a avut cea mai mare concurenţă din toate timpurile, fiind înregistraţi 12 candidaţi pe loc la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri