Copiii săraci încep școala fără rechizitele gratuite de la Ministerul Educației 

Data publicării:
RECHIZITE 1

Mihaela Cioacă are cinci copii și toți sunt la școală. Sunt nevoiți să se descurce cu toții în fiecare luna cu doar 500 de lei, bani proveniți din alocațiile celor mici și din ajutorul social. Femeia mărturisește că în lipsa rechizitelor gratuite, i-ar fi imposibil să-i pregătească pentru şcoală.

În județul Iași, 49 de mii de elevi au primit, anul trecut, rechizitele gratuite de la Ministerul Educaţiei. Nu se știe câți beneficiari vor fi în acest pentru că listele se vor face abia după începerea anului şcolar. ”Valoarea unui pachet este de 25 de lei pentru clasele primare şi de 30 de lei pentru clasele de gimnaziu. În momentul în care începe şcoala, în fiecare unitate de învăţământ se va face o listă a beneficiarilor eligibili”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași.

Nici elevii nevoiaşi din judeţul Suceava nu au şansa să aibă în ghiozdane, în prima zi de şcoală, rechizite noi. Este vorba de 46 de mii de şcolari. De rechizite gratuite beneficiaza elevii din familii al caror venit nu depaseste 150 de lei pe fiecare membru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri