Repetiție pentru examen. Elevii de clasa a opta au participat la simularea de la evaluarea națională

Data publicării:
simulare

Candidaţii la simularea la limba si literatura română au avut trei ore la dispoziţie pentru a rezolva subiectele:

”Au fost destul de uşoare, a fost prezentat genul liric, o poezie numită „Am legat" scrisă de Marin Sorescu, m-am pregătit pentru această simulare aproximativ o săptămână.”

” În ultimele săptămâni am tras mai mult şi în rest nu prea, mai mult am ieşit cu colegii.”

”Mă pregătesc de când a început clasa a V-a până în prezent, la şcoală mereu atentă, toate portofoliile, tot ce a fost nevoie şi consider că a fost destul de OK.”

”E bine pentru că sunt multe emoţii la examenul în sine şi simularea te mai ajută să le mai stăpâneşti,” povestesc elevii.

Adolescenții mai au jumătate de an până să susţină examenul de evaluare, iar profesorii cred că simularea îi ajută să înțeleagă ce mai au de aprofundat.

Mona Coţofan, director al Liceului Vasile Alecsandri: ”Evaluarea naţională reprezintă primul prag important pentru elevii aceştia şi cu o miză semnificativă în admiterea la liceu, simularea este importantă pentru că ea se constituie într-un antrenament necesar.”

Subiectele au fost alcătuite de o comisie la nivelul Inspectoratului Şcolar şi au fost distribuite în toate unităţile de învăţământ din Iaşi. Simularea a fost susţinută de 8500 de elevi de clasa a VIII-a.

”În ultimii trei ani, noi am organizat şi alte simulări în afară de cele programate de Ministerul Educaţiei şi am constatat că a fost o măsură eficientă, elevii şi-au dat interesul, de altfel, prezenţa a fost foarte bună la simularea de luni vorbim de un procent de 96%,” a declarat Sabina Manea, purtător de cuvânt la ISJ Iaşi.

Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc miercuri. La evaluarea naţională din vară gradul de promovare în judeţul Iaşi a fost de 73,29%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri