Soldații americani fac centre medicale în Botoșani

Data publicării:
cladire centru

În municipiul Botoșani, americanii vor să construiască un centru în care 100 de persoane să aibă parte de îngrijire medicală și terapie. S-au arătat interesați de o clădire începută în urmă cu mulți ani în centrul orașului.

„Au venit, au văzut, au vizitat clădirea, urmează să realizăm un proiect tehnic, procedura este cam aceeași ca și pe fonduri europene , poate dura pînă la un an jumătate, doi,” a spus Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoșani.

Alte trei unități, fiecare cu câte 25 de locuri, vor fi construite în mediul rural, la Vlăsinești, Bălușeni și Gorbănești. În Bălușeni, centrul medico-social va funcționa în locul unui fost sediu CAP.

„Au venit aici, au văzut, urmează să se facă o expertiză să vedem structura de rezistență a acestei clădiri, dacă nu o să reziste o să dăm acceptul să se dărâme și să se construiască din nou,” a declarat Dinu Cîșlaru, viceprimarul comunei Bălușeni. 

Aici vor fi oferite și servicii medicale contra cost tuturor persoanelor care au de făcut un tratament strict dar nu doresc să se interneze în spital. Investiția totală este de 600 de mii de dolari, iar primii pacienți ar urma să se cazeze aici în cel mult doi ani.

Pacienții vor fi selectați de pe listele de așteptare ale celorlalte cinci centre medico-sociale din județul Botoșani, care adăpostesc acum 160 de persoane. Azilele vor fi reabilitate și dotate de americani, iar costurile întreținerii lor vor fi achitate de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri