Studenții la Medicină din străinătate vin la Iași să învețe să opereze pe cord

Data publicării:
operatie

La școala de vară de chirurgie participă anul acesta 6 studenți: din Egipt, Tunisia, Belgia, Olanda și doi din Brazilia. Principala lor motivație pentru a veni în România a fost dorința de a experimenta diverse operaţii pe cord pe viu şi astfel să se decidă ce specializare va urma.

Studenţii străini sunt coordonaţi de specialiştii din România, care încearcă să-i ajute să completeze cunoştinţele teoretice dobândite în facultate în ţara lor cu cele practice.

"Se studiază pe viu, în vitro să spunem aşa, pe inimă de animal, se studiază anatomia cordului, anatomia coronarilor, abordul pentru coronare, pentru diferite structuri cardiace, înlocuiri de valve cardiace am făcut cu studenţii," a explicat Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Pe 24 iulie studenții vor putea pune în practică ce au învățat prin observație în sălile de operații în primele nouă zile din școala de vară. Ei vor opera însă pe o inimă de porc. Şcoala de vară de la Iași se află la cea de-a şasea ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri