Sari la conținut

Un an de voluntariat, încă o speranță. Inițiatorii de la Casa Share au construit a șaptea casă în Iași

Casa Share 7 a fost dăruită unei femei din comuna Popricani care îşi creşte singură cei opt copii. Până în urmă cu o lună, toţi trăiau înghesuiţi în două camere. Bogdan Tănasă, iniţiatorul proiectului, le-a ridicat din temelie o locuinţă cu patru camere, complet mobilată şi cu toate utilităţile. Bucuria celor mici a fost nemărginită.

Emanuela Hriscu, beneficiară: "nu am visat la aşa ceva, niciodată. Faţă de cum era, a fost foarte greu, este un om cu suflet mare, îi dăruim din suflet multă, multă sănătate şi realizări pe nai departe."

Momentul a coincis chiar cu împlinirea unui an de când a luat fiinţă proiectul Casa Share. În total, şapte familii din mediul rural, cu 34 de copii, au primit în dar câte o locuinţă construită de la zero de Bogdan Tănasă.

"Am trecut prin foarte multe ca să realizăm aceste 7 case, dar când tragi linie satisfacţiile care vin din bucuria copiilor, aici e bucuria mare," povesteşte Bogdan Tănasă, iniţiator campanie Casa Share.

Un sprijin de nădejde a fost oferit de un voluntar englez, căsătorit cu o româncă. Împreună au sponsorizat o mare parte din costurile pentru ridicarea locuinţei.

"Deja avem planuri pentru Casa Share 8 şi pentru anul viitorul şi pentru ce va fi de acum încolo, sper mai multe case. Sperăm că va fi același număr de case și anul viitor," a spus Dave Ashforth, voluntar.

Dana Iliuţă, voluntar: "eu sunt de părere că dacă putem să împărţim şi cu semenii noştri, de ce nu?! Am strictul necesare, am tot ce-mi trebuie."

În construirea acestei case s-au investit peste 20.000 de euro.