Vaslui. O familie a murit intoxicată cu monoxid de carbon din cauza unui coș de fum înfundat

Data publicării:
cos de fum

Cea care a descoperit trupurile neînsufleţie a fost soacra femeii. Ea a sunat la 112, dar la sosirea ambulanței, tânăra de 28 de ani și băiatul de doi ani erau deja decedați. Medicii au încercat să-l resusciteze pe cel de-al doilea copil, o fetiță de numai 10 luni. Eforturile echipajului de pe salvare au fost însă zadarnice. Poliţiştii au început cercetările.

„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bârlad au efectuat cercetări la faţa locului constatând că familia respectivă foloseau o sobă metalică cu lemne pentru încălzire iar cel mai probabil decesul s-a produs prin intoxicaţie cu monoxid de carbon. În cauză a fost dispusă necropsia pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului pentru fiecare persoană,” a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Vaslui.

Pompierii trag din nou un semnal de alarmă cu privire la pericolul la care se expun cei care folosesc surse de încăzire impovizate sau instalaţii electrice defecte.

„Pentru prevenirea incendiilor la locuinţe este indicat să asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum de către o persoană specializată. Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care este destinată soba şi să evitaţi supraîncărcarea acesteia. Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă şi amplasaţi în faţa ei o tăviţă metalică,” a atenționat Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. 

Important este, de asemenea, ca instalaţiile electrice să nu fie suprasolicitate prin alimentarea din aceeaşi priză a mai multor consumatori în acelaşi timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri