Sari la conținut

32 de irakieni au fost găsiţi în Vama Borş, ascunşi într-un TIR cu mobilă

Descoperire importantă a poliţiştilor de frontieră din Borş. Nu mai puţin de 32 de cetăţeni irakieni au fost descoperiţi într-un automarfar care transporta mobilă. Solicitanţi de azil în România, aceştia au recunoscut că voiau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.

2

TIR-ul în care se aflau irakienii a intrat în vama Borş sâmbătă, în jurul orei 6:30, pe sensul de ieşire din ţară. Şoferul de 45 de ani a prezentat documente care confirmau că transportă mobilă spre Italia.

„Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au descoperit în interiorul acestuia, printre marfa transportată, 32 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 6 femei şi 15 minori”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Autorităţile au stabilit că e vorba de cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani. Toţi depuseseră documente de solicitanţi de azil în România.

„Adulţii au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru. Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion”, a precizat comisarul-şef Bondar.

Atât şoferul, cât şi cele 32 de persoane sunt cercetate penal: conducătorul TIR-ului pentru trafic de migranţi, iar irakienii pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea